"Курченко та Арбузов через міжнародні інституції можуть домогтися визнання міжнародною спільнотою рішення про конфіскацію їх грошей фіктивним", - Фірсов (відео)

На думку екс-нардепа, маємо ситуацію, коли через недопрацювання Генпрокуратури щодо обвинувачення українці віддаватимуть гроші, які колись в них же вкрали.

Єгор Фірсов

Про Януковича та його гроші в ексклюзивному інтерв'ю 24 Каналу розповів лідер політичної сили "Альтернатива", екс-депутат, який вивчав питання повернення вкрадених коштів до держскарбниці Єгор Фірсов, передають Патріоти України.

Що за "гроші Януковича"?

Гроші, про які йде мова, були вкрадені з корупційних потоків. Тобто хтось сидів на державних підприємствах і віддавав їх тодішній владі. Велика частина грошей надходила від прокуратури та МВС. Всі ці кошти накопичувалися, але не десь "під матрацом" в Межигір’ї. Їх потрібно було якось легалізувати.

Як тільки справа почала набирати обертів, то високопосадовці озвучували цифру 32 мільярди доларів. Саме на таку суму, за їх підрахунками, режим Януковича завдав збитків державі. Вже в 2015-2016 роках українцям повідомили про конфіскацію 3,2 мільярда доларів. Проте у 2016 році Краматорський суд видав засекречене рішення щодо цієї справи.

Про засекречене рішення суду

В тому засекреченому судовому рішенні фактично вся справа щодо грошей Віктора Януковича. Там фігурують назви фірм, офшорних компаній, через які виводились кошти.

Однією з причин засекречення міг стати той факт, що у рішенні фігурує прізвище Валерії Гонтаревої, а саме мова йде про фірми, в яких вона на той час працювала. Тобто людина, яка очолювала Національний банк України фактично допомагала Януковичу та його поплічникам легалізувати викрадені гроші в офшорах.

Чому цю справу називають "мильною бульбашкою"?

"Мильна бульбашка" тому, що у засекреченому рішенні суду міститься дуже багато помилок. Перш за все, генпрокурор називає конфісковані гроші як "гроші Курченка", хоча конфіскували їх не в Сергія Курченка, а в Сергія Арбузова. Тобто в обвинувальному вироці і рішенні суду дуже багато юридичних помилок.

Виходить, що юридично позиція прокуратури дуже хитка. Тому ми можемо очікувати, що Курченко та Арбузов через міжнародні інституції можуть домогтися визнання міжнародною спільнотою рішення про конфіскацію їх грошей фіктивним. Тому держава вимушена буде відшкодувати їм ці гроші.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...