Курси від Міноборони: "Збройні сили є, але армії нема, рука Москви майже всюди, а Червона армія - найкрутіша"

У соціальних мережах бурхливий резонанс викликала історія журналіста Стаса Козлюка про дводенні курси від Міністерства оборони, обов'язкові для кореспондентів, які бажають отримати акредитацію в зоні бойових дій на Донбасі.

Про них Козлюк розповів на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Курси тривали два дні. Перший день був присвячений лекційній частині, яка викликала найбільше обурення у журналіста. Зокрема, найдокладніше він розповів про одного з лекторів, Миколу Гончарука.

"Тупо ридати змусив лектор Микола Гончарук. Він наче мав розповідати про термінологію і сухопутні війська. В результаті дві пари ми слухали про те, що Збройні сили є, але армії нема, що рука Москви була майже всюди, але робоче-селянська Червона армія крута. Що принципи ведення сучасної війни розробили в Росії а потім сховали в сейфи на 100 років, але під час війни з Німеччиною втрати були 1:13 не на користь Совєтів. І Омерика лише частину цих розумних документів змогла дістати і перекласти. І що у США є спеціальний підрозділ військ, перевдягнений у форму РККА (це Рабочо-Крестьянская Красная Армія, да), який діє за принципами РККА і який досі жоден підрозділ США не зміг перемогти. Врешті, цей пан договорився до того, що місія ОБСЄ та Червоного хреста на Донбасі - миротворці. Ну або типу має ознаки миротворців. Шта?", - дивується Козлюк.

Другий день був присвячений заняттям на полігоні, на яких журналістів в теорії повинні були навчити надавати першу допомогу і потренувати поведінку під час обстрілу або інших можливих НП. Однак, за словами Козлюка, на всі заняття приділялося занадто мало часу. Одна година на тактичну медицину викликала особливе обурення у коментаторів.

"Ото й таке. Зелена картка в кишені. Хоча, здається, це не надто вплине на роботу на Донбасі. Ну бо якщо командир не захоче бачити журналістів у себе - він придумає 100500 причин. І якщо раніше це була відсутність зеленої карти - то тепер це можуть бути ворожі снайпери, дрг etc. А якщо з командиром вийшло домовитися - то наявність зеленої карти наче і плюс, але і без неї можна було працювати. Раніше так точно", - резюмує журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...