"Кузя прости, Кузя прощай...": Росія більше не зможе ремонтувати свій єдиний авіаносець

Ремонтний плавдок та крани втрачені назавжди...

Підйом затонулого плавучого дока ПД-50, який використовували при ремонті авіаносця «Адмірал Кузнєцов», недоцільний. Замість втраченої техніки допускається придбання нової, однан грошей на це немає, та й ніхто з виробників новий поки продавати не збирається. Таку думку висловило росЗМІ знайоме з ситуацією джерело, передають Патріоти України.
За даними співрозмовника, ПД-50 сильно вдарився об грунт при затопленні. Також безповоротно втрачені обидва крани, які раніше стояли на доці. За оцінкою джерела, «щоб контракт на частину ремонту авіаносця «Адмірал Кузнєцов», яку передбачалося зробити на 82-му СРЗ, був виконаний, читається варіант оперативного придбання аналога ПД-50».
Однак якщо затонулий ПД-50 все-таки будуть піднімати, інженерам належить оперативно вирішити кілька складних завдань. «Головна з них - як не допустити сповзання дока, який опинився на краю «ями» глибиною близько 100 метрів, в це природне поглиблення на дні акваторії 82-го СРЗ», - зазначив співрозмовник.
За словами джерела, в даний час док лежить на дні із значним нахилом по осьовій лінії на краю «ями». Один з його країв знаходиться на глибині близько 10 метрів, інший - на глибині близько 30 метрів. За оцінками експертів, його сповзання в «яму» може стримувати повітряний міхур, що утворився в незаповнених водою відсіках у верхній частині доку.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...