Кузькіна слава: Єдиний авіаносець Росії "Адмірал Кузнєцов" очолив п'ятірку найгірших кораблів свого класу усіх часів

Закладений в 1983 році в СРСР авіаносець тільки в листопаді 2016 року прийняв участь у своїй першій бойової операції (в Сирії), втративши два літаки: МіГ -29К і Су-33.

Єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" очолює п'ятірку гірших авіаносців в світовій історії, коли-небудь спущених на воду, і є єдиним з них, що до цих пір перебуває на озброєнні, вважає The National Interest, передають Патріоти України.
Американський журнал відзначає, що закладений в 1983 році в СРСР авіаносець введений в експлуатацію тільки в 1995 році і вже на Росії. Після аварії в 1996 році корабель перебував аж до 1998 року на ремонті. Після цього «Адмірал Кузнєцов», зазначає The National Interest, «періодично виїжджав в Середземне море, як правило, з великою помпою», і тільки в листопаді 2016 року прийняв участь у своїй першій бойової операції (в Сирії), втративши два літаки: МіГ -29К і Су-33.
Видання вважає, що причиною невдач «Адмірала Кузнєцова» є низька якість будівництва і погана підтримка, а приведення єдиного російського авіаносця в належний стан зажадає «великих інвестицій, ніж Росія в даний час готова зробити для свого флагманського корабля».
З семи авіаносних протичовнових крейсерів проекту 1143 «Кречет», створених в СРСР, до теперішнього часу в бойовому стані залишилося лише три. «Київ» і «Мінськ» продані Китаю, де перетворилися в розважальні центри. «Новоросійськ» розпиляний на металобрухт в Південній Кореї. «Ульяновськ» розібраний ще на стапелі. «Адмірал Горшков» проданий Індії, де модернізується в Vikramaditya - майбутній флагман ВМС країни. «Варяг» проданий Китаю, де після переобладнання отримав назву Liaoning. У Росії залишився тільки «Адмірал Кузнєцов».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...