"Квітник", що вбиває: Україна отримала нову смертоносну зброю

В Україні заявили про готовність почати випуск артснаряда "Квітник", який тепер не має російських деталей.

Компоненти виготовляють за допомогою швейцарського обладнання, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Квітник" – осколково-фугасний боєприпас з лазерною головкою самонацілювання. Снаряд 152-го калібру може потрапити в мішень на відстані до 20 кілометрів. Його цілі — танки, бронетехніка, гармати, командні пункти, навіть рухома ціль в зоні ураження, оскільки політ можна коригувати за допомогою лазера.

"Три країни в світі мають таку унікальну технологію. Це неймовірна точність. Він простіше світових аналогів, дешевше і надійніше", — каже директор дивізіону високоточного озброєння "Укроборонпрому" Андрій Артюшенко.

Раніше "Квітник" на 40% складався з російських деталей. Після модернізації характеристики значно покращилися.

"Збільшена дальність, безпеку, спрощено введення даних для експлуатація вироби", — пояснив директор ДП НВК "Прогрес" Олександр Матюхін.

Нова українська розробка після модернізації стала дорожчою, але ціну українські зброярі не називають.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...