Киянам далеченько: Названо місто на Київщині, де побудують новий міжнародний аеропорт

У Білій Церкві хочуть побудувати міжнародний аеропорт. Орієнтовна вартість проекту - 52 мільйони євро.

Білоцерківський аеродром

Міністерство інфраструктури хоче відкрити в Білій Церкві Київської області міжнародний аеропорт. На сайті МІУ доступний перелік інвестпроектів в авіаційній галузі. Один з них - "Створення Міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також розвиток сучасного центру технічного обслуговування і ремонту повітряних суден", - передають Патріоти України.

Можливими джерелами фінансування інвестпроекту вказані міський, обласний, державний бюджети, приватні інвестори, пільгове кредитування і / або гранти від міжнародних фінансових організацій. Орієнтовна вартість проекту - 52 мільйони євро, а орієнтовний термін реалізації - 2018-2020 роки.

В рамках проекту планується реконструкція аеродрому; будівництво перону, мультимодального вантажно-логістичного комплексу та пасажирського терміналу; будівництво спеціальних будівель і споруд для ведення аеропортової діяльності; встановлення радіотехнічного обладнання, засобів посадки та світло-сигнальної системи; створення системи водовідведення, очисних споруд; встановлення огорожі, сигналізації; придбання техніки і обладнання для утримання злітно-посадкової смуги; будівництво ангарів для центру техобслуговування повітряних суден, модернізація мультимодальної інфраструктури на основі аеропорту "Біла Церква".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...