"Київ глибоко розчарував": "США хотіли б повного перезавантаження влади в Україні", - оглядач

Американці всерйоз побоюються третього Майдану в Україні, яким може скористатися президент РФ Володимир Путін.

Сполучені Штати не влаштовує нинішня влада в Україні, і вони зацікавлені в заміні президента Петра Порошенка. Про це повідомила міжнародний оглядач Тетяна Силіна, передають Патріоти України з посиланням на Дзеркало тижня.

"Річ не в тому, що Штати не люблять Порошенка, – до недавніх скандалів вони мирилися з ним і навіть (згнітивши серце і бридливо морщачись) були готові прийняти його другий президентський термін. Для них це був усе-таки більш прийнятний варіант, ніж президентство [лідера "Батьківщини" Юлії] Тимошенко. І річ не в тому, що у Штатів є свій фаворит на українських виборах, – такого насправді немає. Річ у тому, що Україна знову сильно втомила, а Київ глибоко розчарував. І, за великим рахунком, Штати хотіли б повного перезавантаження влади в нашій країні", – написала вона.

За словами оглядача, у США "сильно сумніваються" в такому перезавантаженні. "Тому один із основних меседжів усіх візитерів, які регулярно прибувають до Києва через океан, переважно адресований командам Порошенка і Тимошенко – "Жодних фальсифікацій!". Американці всерйоз побоюються виникнення третього Майдану внаслідок непереконливої легітимності переможця. Бо дестабілізацією ситуації в Україні може знову скористатися [президент РФ Володимир] Путін", – уважає Силіна.

Вона передбачає, що в разі третього Майдану Вашингтон буде змушений реагувати "набагато жорсткіше і рішучіше, ніж це відбувається сьогодні". "А вони не хочуть загострень із РФ. Адже для вирішення своїх внутрішньополітичних завдань перед прийдешніми президентськими виборами у власній країні [президенту США Дональду] Трампу потрібні не нові проблеми, а нові перемоги, зокрема на зовнішній арені. Стверджують, що в планах Білого дому три основні пункти — підписання торгової угоди з Китаєм, втілення в життя мирного плану Кушнера для Ізраїлю і Палестини та врегулювання російсько-українського конфлікту", – зазначила Силіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...