"Київ готує провокацію з радіоактивними відходами в Донбасі", - кремлівські пропаганд*ни розганяють новий фейк

Російські ЗМІ активно розганяють фейкову новину про те, що ЗСУ отримали контейнер із радіоактивними відходами з могильника "Вакуленчук" у Житомирській області для проведення спецоперації з отруєння водойм на окупованій частині Донбасу.

Як розповів координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, насправді російські окупанти самі готуються забруднити воду, передають Патріоти України.

Російські ЗМІ при цьому публікують новини з подібними заголовками: "Київ готує провокацію з радіоактивними відходами в Донбасі", "ЗСУ готуються отруїти Донбас радіацією", "Хакери дізналися про плани Києва отруїти річку на Донбасі" та іншими.

У Росії заявляють про те, що їхні хакери з групи "Кіберберкут" нібито зуміли роздобути секретні документи, з яких дізналися про "радіоактивну спецоперацію".

"Група "Кіберберкут" відома хіба що тим, що з 2014 року посилено розганяє по росЗМІ тупо і безграмотно зліплені в ФСБ фейки, спрямовані проти України. Причому саме незграбність - фірмовий знак "викривальних документів", що розганяються цією ФСБшною структурою. Так вийшло і цього разу", - написав Тимчук.

"В опублікованому "акті прийому-передачі матеріалів" (згідно якого ССО нібито й отримали "контейнер із радіоактивними відходами") немає ні "шапки", ні настановних даних, ні реєстраційного номера і, зрозуміло, немає жодного натяку на те, з якого українського відомства взагалі проходив цей "акт". Так, хтось на Луб'янці лівою ногою нашкрябав текстик "на відвали", а російські дезінформатори і пропагандисти тепер і носяться з ним, як дурень з писаною торбою", - розповів він.

Тимчук нагадав, що з весни поточного року окупанти на Донбасі "працюють" над затопленням шахти "Юнком" під Єнакієво, за 43 кілометри від Донецька (на цій шахті в 1979 році був підірваний ядерний заряд).

"Так що російські окупанти грають на випередження: готуючись забруднити радіацією воду на Донбасі, фейками вже сьогодні намагаються перекласти відповідальність за свої злочини на Україну..." - наголосив він, додавши, що могильник радіоактивних відходів "Вакуленчук", про який пишуть росЗМІ, був ліквідований ще в січні 2017 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...