Китай в очікуванні: Росії пророкують гарячу війну з Заходом

Через дії Кремля в Україні, а тепер і через військові навчаннря в Білорусі "Захід-2017", Захід і Росія знову стоять на порозі холодної війни, яка може перерости в гарячу.

генерал-майор Петро Копка

Про це колишній виконувач обов'язків начальника Головного управління розвідки СБУ генерал-майор Петро Копка розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

"Після 1991 року Захід уже звик до того, що необхідно розвиватися економічно, і в основу будь-якого рішення лягали економічні та фінансові питання, військова проблематика відійшла в сторону. Чому Європа перебувала в такому розібраному військовому стані? Тому що ніхто вже не звертав уваги, і ті 2%, які повинні були виділятися з бюджетів на розвиток збройних сил, ніхто не виділяв, оскільки всі розвивалися економічно, вони забули, що це. І раптом ми знову стоїмо перед холодною, а може, і гарячою війною, тому що ще невідомо, чим закінчаться навчання "Захід-2017" тощо", - говорить екс-розвідник.

При цьому він зазначає, що якщо війська РФ залишаться в Білорусі, це вже буде протистояння Росії з країнами НАТО фактично ніс до носа.

"Якщо говорити про те, що вигідно чи невигідно Заходу, то він зацікавлений, щоб йому доставляли менше занепокоєння. Якщо Росія розпадеться, Захід це влаштує. Єдине - вплив Китаю. Він вже і так має свої позиції в Сибіру. Тим більше, що політична еліта Далекого Сходу вже не надто звертає увагу на те, що говорить Москва", - говорить Копка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...