"Лайно в Росії - більше, ніж лайно!": У Калінінграді відбулася "коронація монарха"

Уряд Калінінградської області Росії опублікував новину про відкриття споруд для очищення каналізаційних вод, але чомусь назвав цей процес "інавгурацією".

Про це пише Медуза, аналізуючи помилки влади області, повідомляють Патріоти України.

"Перша помилка в заголовку: "Відбулася інавгурація очисних споруд Калінінграда". Згідно з Великим тлумачним словником, інавгурація - це урочиста процедура вступу на посаду глави держави. Очисні споруди на посаду президента Росії не вступали", - наголошує видання.

Крім того, в новині йдеться про те, що "посол ЄС у Росії Вігаудас Ушацкас зазначив, що бенефіціарами Калінінградських очисних споруд стануть близько 20 мільйонів жителів країн Балтійського регіону".

Сучасний економічний словник говорить, що бенефіціар - це особа, якій призначений грошовий платіж, одержувач грошей, вигоди, доходів, що навряд чи стосується жителів зазначених країн.

У соцмережі також посміялися із помилок калінінградського уряду.

"Ну нарешті на РаSSеюшкЕ коронували справжнього царя!" - йдеться у Twitter Раїса-Ватушка.

"Інавгурація походить від лат. Inauguro - "присвячую". Ритуал запозичений із церемоній коронацій монархів. Лайно в Росії - більше, ніж лайно!" - прокоментував користувач Alex Belenky.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...