"Лакмусовий папірець" діяльності спецпрокурора, або Рюкзак йому в подарунок: У Холодницького закривають знамениту справу проти Авакова-молодшого та заступника міністра МВС

Третій підозрюваний, представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин, "за словами прокурора, визнав провину у шахрайстві та підробці документів".

Олександр Аваков і Сергій Чеботарь

"Згідно з рапортом детектива, учора ввечері йому подзвонив прокурор САП Василь Кричун і повідомив, що він виніс постанови про закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря", – повідомили у Національному антикорупційному бюро, передають Патріоти України.

Щодо того, хто зрештою понесе відповідальність у цьому кримінальному провадженні, то, за даними НАБУ, третій підозрюваний, представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин, "за словами прокурора, визнав провину у шахрайстві та підробці документів".

В Антикорупційному бюро вважають це рішення незрозумілим і непослідовним. "У квітні цього року детективи НАБУ разом із прокурорами САП схвалили рішення про те, що усі докази здобуто, і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення. Після цього, на вимогу прокурорів, детективами було підготовлено об’ємний реєстр та обвинувальний акт щодо усіх трьох підозрюваних, які потрібні лише у випадку скерування провадження до суду", – розповіли у НАБУ.

Зараз НАБУ намагається отримати копії постанов про закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря. "Можемо лише констатувати, що за день до цього, 10 липня, у ЄРДР з'явилася відмітка прокурора САП про відновлення досудового розслідування у справі рюкзаків на стадії ознайомлення. І вже наступного дня прокурор повідомив про закриття справ щодо двох ключових підозрюваних. Зі свого боку детективи 12 червня подали до суду клопотання про обмеження сторони захисту у термінах ознайомлення із матеріалами справи. Прокурор САП дане клопотання тоді не підтримав, відтак детективи подали його самостійно. Наразі це клопотання не розглянуто", – повідомили в Бюро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...