"Легкі гроші": Греція затримала 120 українських моряків за перевезення нелегалів, море побачать ще дуже не скоро

Павло Клімкін наголосив, що українці знали, на що йдуть, коли порушували закон, а злочинні організації, з якими вони зв'язалися, є настільки небезпечними, що затримані не наважуються їх викривати.

Грецькі правоохоронці затримали 120 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України з посиланням на "Європейську правду".

"Українські моряки перевозять нелегальних мігрантів та отримають за це покарання у Греції. Перш за все, хочу уточнити, що таких в’язнів не 200, а 120, хоча це й не робить проблему менш гострою. Наше посольство та консульські співробітники тримають на контролі справу кожного заарештованого чи засудженого громадянина, з кожним підтримують особистий чи телефонний контакт, негайно реагують на кожну скаргу чи прохання", - написав міністр у колонці для видання.

За словами Клімкіна, під час слідства й суду кожному співвітчизникові забезпечується адвокат та перекладач зі знанням української або російської мови, дипломати підтримують постійний зв'язок з усіма релевантними правоохоронними органами Греції, а контакт з береговою охороною дає можливість негайно дізнаватися про нові затримання.

При цьому міністр наголосив, що українці знали, на що йдуть, коли порушували закон, а злочинні організації, з якими вони зв'язалися, є настільки небезпечними, що затримані не наважуються їх викривати.

"Бесіди наших консулів із заарештованими свідчать, що абсолютна більшість з них свідомо йшли на злочин і розуміли, що мають справу з міжнародною мафією. Це підтверджує й те, що жоден із них не наважився повідомити, де, як і хто втягнув їх до злочинної діяльності та як функціонує мережа переправки мігрантів. Хочу застерегти потенційних правопорушників: співпраця з мафією обов’язково приведе вас до катастрофи. Мафія використає вас і врешті-решт здасть, розраховувати на її допомогу в біді безглуздо. Чудес не буває", - наголосив Клімкін.

За словами директора департаменту консульської служби МЗС України Сергія Погорельцева, 42 громадянина вже засуджені на тюремні терміни від 8 до 25 років.

"Після мільйонного валу близькосхідних мігрантів, який прокотився через Грецію в 2015 та наступних роках, тамтешнє суспільство надзвичайно алергічно ставиться до тих, хто наживається на нелегальній міграції. Наші співробітники, звичайно, роблять все можливе, щоб пом’якшити присуди, але розраховувати на особливу поблажливість грецького правосуддя не доводиться", - зазначив Клімкін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...