“Ленінопад” набирає світових обертів

Невідомі за допомогою бульдозера повалили статую Володимира Леніна, що стояла у сквері в центрі міста Белонія на північному сході Індії.

Інцидент пов’язаний з втратою комуністами влади в цьому регіоні, передають Патріоти України.

Статуя знесена через 48 годин після перемоги в суботу на виборах в штаті Тріпура, де знаходиться Белонія, правлячої в країні Індійської народної партії). Це політичний рух захищає цінності індуїзму. Як зазначає газета, вандали, які монумент знесли, вигукували гасло “Хай живе мати Індія!”.

“Ленін — іноземець і в деякому сенсі терорист. Не повинно бути статуй такої людини в нашій країні. Вони можуть помістити цю статую в штаб-квартирі комуністичної партії і поклонятися йому, якщо побажають”, — стверджує представник артии.

За словами очевидців, після того як з допомогою екскаватора статую революціонера, яка простояла в центрі міста більше п’яти років, повалили на землю, від неї відвалилася голова. Учасники “повалення радянського вождя” почали грати нею у футбол.

А центрі столиці Австрії – Відня – на площі Шварценбергплац невідомі осквернили монумент радянським воїнам, загиблим у 1945 році при звільнення Австрії від фашистів. Російські дипломати висловили розчарування тим, що австрійська влада не може забезпечити безпеку цього монумента, незважаючи на численні обіцянки. “Боягузливі негідники облили постамент пам’ятника чорною фарбою, в основі якого лежать вінки і квіти, покладені з нагоди Дня захисника Вітчизни. Попередній акт вандалізму був здійснений лише близько двох місяців тому і теж під покровом ночі – 10 січня 2018 року. В МЗС Австрії направлена нота протесту”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в містах України не залишилося жодного пам’ятника вождю світового пролетаріату Володимиру Леніну. Про це заявив глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.“Демонтовані 2 389 тис. пам’яток, з них 1 тис. 320 пам’ятників Леніну. За нашою інформацією, Леніна в містах більше немає – на території, яка знаходиться під контролем України”, – сказав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...