Ляшко визначив свого фаворита у боротьбі за престол предстоятеля УППЦ

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, як привітав предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета з рішенням Синоду Вселенського патріархату про початок процедури надання томосу.

Предстоятелем Української помісної церкви може бути тільки одна людина – патріарх Філарет, заявив глава Радикальної партії Олег Ляшко. Про це політик сказав під час звіту фракції Радикальної партії, повідомила прес-служба політичної сили, передають Патріоти України.

Ляшко додав, що саме його команда ініціювала звернення парламенту до вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу, і розповів, про що говорив із патріархом Філаретом, коли разом із колегою Андрієм Лозовим вітав його з рішенням Синоду Вселенського патріархату.

"Я сказав йому: "Ваша святосте, найбільше я радий, що ви дожили до того часу, коли справедливість восторжествувала". Можливо, це було не дуже дипломатично, але це було дуже щиро, тому що патріарху Філарету вже дуже багато років. Із них він 30 років боровся і доводив, що українська держава повинна мати українську церкву, а українці мають право молитися рідною мовою в українській церкві. За це його називали Антихристом, накладали анафему тощо", – розповів нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...