Лідери чотирьох країн озвучили важливе рішення по війні в Сирії на саміті в Стамбулі

Після чотиристоронньої зустрічі з питань Сирії, яка пройшла в Стамбулі в суботу, 27 жовтня, президенти Туреччини, Франції, Німеччини та Росії прийшли до необхідності встановлення перемир'я.

"Спільного рішення можна досягти не військовими методами, а тільки політичними під егідою ООН", - зазначила після переговорів канцлер Німеччини Ангела Меркель, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

За її словами, домовленості між Туреччиною і Росією про буферну зону в провінції Ідліб повинні перерости в повноцінне перемир'я. "Сьогодні (27 жовтня, - ред.) ми взяли на себе зобов'язання зробити все, щоб з цієї угоди вийшов довгостроковий режим перемир'я", - зазначила вона.

У свою чергу, президент Франції Емманюель Макрон заявив про неприйнятність військової операції в Ідлібі, підкресливши, що її проведення може викликати нову хвилю біженців. "Безумовно, військова операція режиму буде неприйнятною для вирішення питання по Ідлібу", - сказав він, виступаючи на прес-конференції за підсумками саміту.

Французький лідер також вважає, що комітет з розробки нової конституції Сирії повинен приступити до роботи до кінця року. "Необхідно, щоб конституційний комітет був заснований і провів свою першу нараду до кінця року", - сказав Макрон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...