Лікарі, які вимагали у ветерана АТО гроші, внесли мільйонні застави і вийшли на свободу

Лікар Центральної військово-лікувальної комісії Міністерства оборони України Валерій Наумов, який вимагав $1,5 тисячі хабара в учасника АТО Петра Олексюка, вийшов під заставу в 2,1 млн грн.

Про це пише на сторінці у Facebook юрист і активіст Масі Найєм, передають Патріоти України.

Він нагадав, що лікар-експерт ЦВЛК МОУ, майор медичної служби у відставці, Наумов Валерій Леонідович, вимагав 1500 доларів за встановлення групи інвалідності пораненому на фронті Петру Олексюку.

Оболонський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для Валерія Наумова тримання під вартою з правом застави у 2 113 100 гривень. 3 січня Київський апеляційний суд розглянув оскарження запобіжного заходу і залишив його чинним.

Далі наводимо текст Масі Найєма, який він написав після суду:

"Сьогодні (3 січня. - ред.) в суді його (Наумова. - ред.) адвокати сказали, що:
- Валерій інвалід другої групи;
- Учасник бойових дій;
- Така застава непідйомна.

Але! Застава була внесена ще до початку засідання в апеляції.

Тобто людина, яка:
- нібито має другу групу інвалідності,
- яка нібито воювала,

просила хабар у Петра, який:
- дійсно воював у складі 90 бату 81 бригади,
- підірвався на міні.

І десь знайшов 2 млн грн, щоб просто не сидіти під вартою на час досудового розслідування.

Апеляційний суд залишив рішення Оболонського суду без змін.

Петро Олексюк, ну що? Звернемося до відповідних органів, щоб перевірили, за що дали Валерію Леонідовичу другу групу інвалідності?"

Зауважимо, Олексюк на сторінці у Facebook за результатами зазначеного судового засідання також повідомив, що за другого фігуранта справи, лікаря - голову МСЕК №1 міста Києва Чернявського Віктора Анатолійовича, теж заплатили заставу в сумі 1 938 200. "Якщо звичайний українець буде працювати і отримувати мінімальну зарплатню, то він буде збирати ці гроші протягом 39 років. До речі, щоб Ви знали, розгляд апеляції Чернявського Віктора призначено на 14:45 годину 22 січня 2019 року в приміщенні Київського апеляційного суду (м.Київ, вул.Солом’янська 2а)", - написав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...