Лікарська халатність? - У лікарні на Львівщині загадково померла неповнолітня

У лікарні на Львівщині за загадкових обставин померла 17-річна дівчина. Її госпіталізували в інфекційне відділення із гострою респіраторною вірусною інфекцією, а за 5 годин, проведених у лікарні, її не стало.

Як розповіла ЗМІ тітка неповнолітньої, дівчина щойно повернулась із Запорізької області. Там разом зі своїм хлопцем відпочивала в родичів. Після моря піднялася висока температура і хлопець повів дівчину до лікаря, передають Патріоти України.

"Первинно вона звернулася до сімейного лікаря з приводу скарг підвищення температури, нежить, кашель. Була оглянута. Скерована до інфекційного відділення", – зазначив ординатор реанімаційного відділення Новороздільської міської лікарні Олег Стець.

За декілька годин у лікарні стан Діани (ім'я дівчини – ред.) різко погіршився. Її довелось перевести в реанімацію. "Тиск не визначався, дихання не було самостійним. Серцева діяльність зупинилась, були розпочаті негайні реанімаційні заходи. На жаль, вони були безрезультатними", – пояснив Стець.

Натомість родина 17-річної Діани впевнена: дівчина померла від лікарського недогляду. Сім'я вважає, що у неї виникла алергія на антибіотики, що і спричинило смерть.

Медики заперечують те, що давали Діані антибіотики та наголошують, що у тому стані, в якому була дівчина такі препарати протипоказані. "Антибіотики ми не могли давати в тому стані, у якому вона до нас надійшла. На ті препарати, які їй вводили, алергійної реакції не було, що було підтверджено на патанатомічному розтині", - повідомила головний лікар Новороздільської міської лікарні Ольга Шелудько.

Офіційною причиною смерті Діани медики вказали серцеву недостатність та гостру респіраторну вірусну інфекцію. Родичі ж наразі написали заяву до поліції. Там за фактом лікарської недбалості відкрили кримінальне провадження.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...