Лікарські поради: Кашель зніме перець чилі

Перець чилі додають у чай для посилення його противірусного й зігріваючого ефекту.

"Осінь тільки почалася, а я вже гавкаю, як собака. Аж груди болять від того кашлю. Яких тільки фокусів із собою не робив. Над парою дихав із хвойною ефірною олією. На ніч попустило, а зранку знову почалося", — розповідає Олексій Тарасов, 48 років, із міста Фастів Київської області, передають Патріоти України.

"Якщо відкашлюється біле харкотиння з домішками, що нагадують сир, — це ознака грибкової інфекції. Якщо є кров — симптом туберкульозу та раку легень, — говорить Євген Симонець, 40 років,легеневий хірург, пульмонолог, кандидат медичних наук, голова Всеукраїнського респіраторного клубу. — Коли харкотиння подібне до білої піни — це, скоріш за все, вірусна інфекція. Жовтуватий колір вказує на застій у бронхах.

Кашель буває сухий і вологий. Сухий нав'язливий та гавкаючий кашель виникає від вірусної інфекції, що супроводжується високою температурою, болем у горлі та нежитем.

Як тільки людина відчуває ці симптоми, одразу хоче випити чашку гарячого чаю. І це правильно, бо вживання великої кількості рідини зменшує концентрацію токсинів у крові. Виходить такий ефект, як поставити хворому крапельницю.

Серед протизастудних напоїв найбільш популярний — чай з медом та лимоном. Однак вони втрачають свою користь у гарячій воді. Тому її температура не має перевищувати 60 градусів. Також помічні чаї з малини, смородини, обліпихи.

Для посилення ефекту противірусного й зігріваючого напою можна додати подрібнений перець чилі. Але його не можна пити людям із захворюваннями шлунка та кишечника. Наприклад, при гастриті чи виразці. Гарний потогінний ефект має чай з липи. Випийте кружку такого напою на ніч і закутайтеся в ковдру. Якщо вночі гарно пропотієте, на ранок можете прокинутися здоровим.

Найпопулярніший розчин для полоскання горла — склянка теп­лої води з 1 ч. л. солі та такою ж кількістю соди.

Часто використовують відвар шавлії або ромашки. Можна купити готові антисептичні розчини в аптеці. Дітям полоскати горло дозволено після 3 років та обов'язково під контролем батьків.

Щоб швидше ­вилікувати хворобу, горло слід полоскати правильно. Вода має бути тепла. Гаряча подразнюватиме слизову, а холодна може спровокувати ріст бактерій. При полосканні слід нахилитися назад і висунути язик вперед, щоб розчин досяг місця призначення. Спробуйте протягом 30 секунд під час процедури тягнути звук "и".

Запущений кашель переростає в запалення бронхів.

Немає універсального рецепту лікування, який би точно всім допоміг. Треба враховувати, скільки мокротиння, чи є набряки слизової оболонки. Щоб не хворіти, привчіть себе та дитину частіше мити руки, не торкатись обличчя, уникати контакту з хворим. Важливо часто провітрювати приміщення, їсти корисну їжу, пити багато води, висипатись, бути фізично активним, уникати стресу та перевантаження."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...