Ліквідовано російського "інструктора" на Донбасі, - волонтер

У соцмережах опублікували фотографію військового квитка убитого на Донбасі російського командира, громадянина РФ, який воював в рядах бойовиків «ЛНР», Олександра Щерби з позивним «Алекс».

Фото документа розмістив на своїй сторінці в Facebook волонтер проекту InformNapalm Михайло Кузнєцов, передають Патріоти України.

«Предположительно проживал в городе Киров, Кировской области по адресу: ул. Физкультурников 1, 27», — відзначив він.

«По этому адресу проживает его мать. Ее контактные данные я не писал по этическим соображениям», — додав волонтер в коментарях.

Нагадаємо, Олександр Щерба був убитий українськими військовими під час захоплення в полон розвідгрупи бойовиків «ЛНР» біля села Жолобок Луганської області. Тоді ж в полон потрапив і російський військовослужбовець Віктор Агєєв.

Про це написав у Фейсбуці журналіст Андрій Цаплієнко: «Віктор Агєєв і його друзі, які приїхали на Луганщину «пополювати на укропів». Окрема розвідрота так званої «4 окремої мотострілкової бригади». Тепер цього «славного підрозділу» фактично не існує. Після того, як розвідгрупу разом з Агеєвим взяли їх українські, так би мовити, колеги, бажаючих командувати сепарской розвідротою просто не виявилося».

«Ось що розповідає про «інструктора Алекса» командир українців: «Коли група була взята в кільце, їм запропонували здатися. Але Олександр Щерба чинив озброєний опір. При цьому він професійно прикрився Олександром Суконіним, вісімнадцятирічним хлопцем з міста Ровеньки. Видно, у нього були якісь варіанти відійти або вийти з бою переможцем. Про їх підготовку говорить те, що вони обидва були поранені, але навіть будучи пораненими, вели бій до тих пір, поки не були знищені». Тепер про «інструктора Алекса» ми знаємо досить багато, і, думаю, скоро поділимося цією інформацією. Можна сказати, що саме Щерба, а не рожевощокий Агєєв, був метою наших розвідників. Шкода, що не вижив».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...