Ліки не допомагають: В Україні б'ють на сполох через небезпечну інфекцію (відео)

В Україні залишається досить серйозною ситуація із лікуванням найсмертоноснішого інфекційного захворювання на Землі — туберкульозу.

До перемоги над епідемією ще далеко. Про це розповіла завідуюча Центру контролю над соціально небезпечними хворобами Центру громадського здоров'я МОЗ України Яна Терлєєва, передають Патріоти України.

За даними за 6 місяців 2018 року, в Україні зниження епідемічної захворюваності на туберкульоз становило до 11%. За цей період у країні було зареєстровано 13 817 випадків туберкульозу.

При цьому представник МОЗ зазначила, що більшості пацієнтів не допомагають поширені ліки. "В Україні серед нових випадків кожен другий-третій, а серед повторних випадків — кожен другий, йде зі стійкістю до основних протитуберкульозних препаратів. Це призводить до великих витрат із боку системи охорони здоров'я, до більш низьких результатів і гірших прогнозів у лікуванні. Це є проблемою не тільки в Україні, але і у всьому світі", — підкреслила вона.

Терлєєва також прокоментувала плани МОЗ перемогти епідемію туберкульозу до 2030 року. "Очікується, що (до 2030 року) рівень захворюваності на туберкульоз буде менше 10 випадків на 100 тис. населення. На сьогодні, за даними за 6 місяців 2018 року, у нас йде на 100 тис. населення майже 32 випадки захворювання. Нам потрібно майже втричі знизити рівень захворюваності за цей час", — підкреслила вона.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...