Літо перелому? - Соціологи відзначили, що більшість росіян вперше за ключовими параметрами відчули, що вони нещасні

За даними соціологів, всі індекси соціального самопочуття росіян в червні 2018 року «в мінусі» по відношенню до аналогічного періоду минулого року.

Цього року росіяни відчули погіршення економічної та політичної ситуації в країні. Як наслідок, жителів країни стало менше влаштовувати їхнє життя. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), передають Патріоти України.
За даними соціологів, всі індекси соціального самопочуття росіян в червні 2018 року «в мінусі» по відношенню до аналогічного періоду минулого року. Так, якщо влітку 2017 року індекс задоволеності життям дорівнював 56%, то зараз він становить 53%. 46% повідомили, що їхнє життя в цілому влаштовує, 23% респондентів висловилися про зворотне. Ще 30% частково згодні і з першими, і з другими.
Своїм матеріальним становищем сьогодні задоволені лише 14% росіян. Більше половини опитаних (61%) оцінюють матеріальне становище своєї родини як середнє (роком раніше було 62%), чверть (25%) - як погане (за рік цей показник виріс на 7%).
«Середнім» економічне становище в країні вважають 52% росіян (в минулому році таких було 40 відсотків), «дуже поганим» - 29% (у 2017 році було 18%). 14% росіян вважають, що становище покращилося (в минулому році таких було 31%).
Знизилися в Росії також оцінки внутрішньополітичної обстановки. Якщо в минулому році позитивно її оцінювали 31% росіян, то в цьому році таких 26%. Більше половини (51%) респондентів сказали, що політична обстановка «середня» (було 47%), а ще 13% - «дуже погана» (було 19%).

Опитування ВЦИОМ було проведено 27 червня 2018 року, в ньому взяли участь 1600 респондентів по всій Росії у віці від 18 років.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...