Любовні ігрища скінчились трагедією: Луценко розкрив подробиці справи Колмогорова

Як зазначив генеральний прокурор Юрій Луценко, відсутність попереджувального пострілу з боку українського прикордонника Сергія Колмогорова, який застрелив жінку, котра була в автомобілі, підтвердив його напарник.

Сергій Колмогоров

Доказів співпраці з бойовиками сімейної пари, чий автомобіль розстріляв у вересні 2014 року під Маріуполем засуджений на 13 років старший солдат Держприкордонслужби України Сергій Колмогоров, не було. Про це у Facebook заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в коментарях до поста ведучої телеканала "Еспресо" Ольги Лень, яка заявила, що у військової прокуратури шизофренія, - передають Патріоти України.

"Вони намагаються посадити прикордонника Сергія Колмогорова за те, що він виконав службовий статут і стріляв у порушників. І одночасно відкрили справу проти одеських військових, які не виконали статут і не стріляли під час нападу на військову частину. І нічого тут прокурорів не бентежить", – написала Лень.

Луценко заявив, що "не все так лінійно". "Наказ зупинити машину – не означає стріляти в машину. Перед стрільбою не було обов'язкового попереджувального пострілу вгору. Жодних доказів про співпрацю пасажирів із "ДНР" не було. До речі, навіть захист не просить у суду визнання невинним. Лише перекваліфікації статті на менш важку. Але... Я розумію прецедентність цієї справи. Тому вважаю за можливе повторне судове слідство, у ході якого можна буде вийти на істину", – написав він.

Генпрокурор зазначив, що відсутність попереджувального пострілу підтвердив напарник Колмогорова. "Просто з відстані 60 метрів солдат став відразу стріляти по машині. До речі, не було і блокпоста. У цьому і проблема", – уважає він.

Луценко запропонував Лень поставити себе на місце водія розстріляного автомобіля. "Він привіз дитину до батьків. Поїхав у новопридбаній машині з дружиною на море. Як він говорить (і це підтвердила експертиза) – зайнятися любов’ю. Їдуть назад по грунтовці між будинками приватного сектору. У салоні радіо. Десь за 60 м люди в камуфляжі. Починають стріляти в лобове скло. Убивають дружину. Уявила? Тепер ясно, навіщо потрібен попереджувальний постріл?" – написав він.

Інцидент, у зв'язку з яким було засуджено Колмогорова, стався 9 вересня 2014 року в районі Маріуполя. Військовослужбовці помітили неподалік від берега моря автомобіль, який поблимав фарами, а потім попрямував у їхній бік. На вимогу зупинитися для перевірки документів водій натиснув на газ і пішов на прорив. Прикордонники відкрили вогонь на ураження. Пасажирка автомобіля загинула, а уродженець Донецька, котрий перебував за кермом, не постраждав. Пізніше він виїхав до Росії. Вогонь по автомобілю одночасно вело дев'ятеро осіб. Обвинувачення було висунуто тільки Колмогорову. Вирок суду першої інстанції – 13 років в'язниці – підтвердив апеляційний суд.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...