Людей труїли окупанти: У макіївській трагедії проступив російський слід

Хлор для очищення води на фільтрувальні станції комунального підприємства Вода Донбасу в якості гуманітарної допомоги було доставлено з РФ.

Хлор на Макіївську фільтрувальну станцію для очистки води поставлявся з Російської Федерації. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ), передають Патріоти України.

За даними міністерства, МКЧХ та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва поставляли хлор для очищення води на фільтрувальні станції комунального підприємства Вода Донбасу в якості гуманітарної допомоги. "Ці місії не здійснюють доставку хлору на Макіївську фільтрувальну станцію. За наявною інформацією, хлор поставлявся з РФ", - відзначили в МінТОТі.
У міністерстві також повідомили, що МінТОТ направило звернення представникам СММ ОБСЄ з проханням відправити представників місії на місце спалаху захворювання для з'ясування причин отруєння.
27 вересня повідомлялося, що причиною отруєння водою понад 87 осіб в окупованій Макіївці Донецької області стало використання для дезінфекції марганцю замість хлору.
На підприємстві Вода Донбасу вчора заявили, що тимчасове погіршення якості питної води за санітарно-хімічними показниками в розподільних мережах ОРДО пов'язано з практично 80% зносом мереж централізованого водопостачання та незадовільним станом внутрішньобудинкових мереж.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...