"Люди Ікс" вже серед нас (фото)

У світі зустрічаються мутації та вроджені вади розвитку, які виділяють деяких людей із загального потоку.

Такі "Люди Ікс" зустрічаються на різних континентах серед звичайного і непримітного населення, виділяючись деякими зовні помітними особливостями організму. Журналісти зробили добірку незвичайних мутацій, які існують на планеті, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Око з гетерохромією – рідкісне, але не виняткове явище. На вулиці в будь-якій країні можна зустріти людину з очима, які відрізняються один від одного за кольором. А явище, коли в райдужній оболонці одного зорового органу є різна забарвлення – є більш рідкісним. Вчені пояснюють цей феномен результатом відносного надлишку або нестачі пігменту меланіну.

Шість пальців на кожній руці – цей феномен називається полідактилія. У чоловіка на фото по шість пальців на кожній руці. Вони всі згинаються в суглобах і абсолютно вільно можуть виконувати хапальні функції. Така кількість пальців на руках і ногах передалася й синові чоловіка, хоча йому ще в дитинстві зробили операцію.

Синдром Ульнар Дімелія або "Дзеркальна рука" – рідкісне захворювання. Це вроджена деформація, при якій великий палець відсутній, ліктьова кістка дубльована, а в руці сім або вісім пальців. Цей стан часто називають "синдромом дзеркальної руки". У медичній літературі було зареєстровано менше 100 випадків.

Аноніхія нігтя – відсутність пластини нігтя на руках або ногах. На фото дівчина приклеїла очі замість нігтя.

Ельфійські вуха – також називаються вуха Шталя або вуха Спока ("Зоряний шлях"). Це аномалія розвитку вушної раковини, яка має подовжену форму.

Чотири пальці замість п'ятьох – це сімбрахідактілія кисті руки. Діти народжуються з недорозвиненою рукою, що призводить до відсутності одного пальця.

Два тім'ячка – незвичайне явище, хоча у деяких зустрічається і більше, що доставляє певні незручності при поході до перукаря. Ця аномалія волосся, хоча якихось генетичних особливостей вчені так і не знайшли.

Веснянки на одній половині обличчя – це дуже специфічний тип рідної плями, який з'являється, коли плід знаходиться ще в стані ембріона.

Язик з бахромою – бахромчасті складки язика (plica Fimbriata). Це нормальна залишкова тканина, повністю не поглинута організмом під час розвитку і зростання язика.

Можливість брати предмети тильною стороною долоні – це вроджена дисплазія сполучної тканини. Зустрічається в основному серед дітей, пізніше люди втрачають таку здатність, але не всі. Тільки 5% дорослих можуть брати предмети тильною стороною руки.

Відсутність носової перегородки – в основному зустрічається у дітей із затримкою розвитку нервової системи, ахондроплазією, синдромом Конраді-Хюнермана-Хаппла, синдром Корнелії де Ланге та інше. Ця унікальна особливість має свої переваги – ніс ніколи не кровоточить.

Мізинець – найбільший палець – це називається макродактілія – рідкісне захворювання, при якому в людини один або кілька пальців рук або ніг значно більше інших. Точна причина невідома.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...