"Людина, яка не має поглядів, цілей і цінностей": "Україні більше не можна покладатися на Трампа", - Портников

Несподіване рішення американського президента Дональда Трампа про виведення військ США з Сирії показує, що Україна не повинна особливо розраховувати на нього в протистоянні з Росією, так як він імпульсивно приймає рішення.

Про це написав політичний експерт Віталій Портников, передають Патріоти України.

Він нагадав, що Трамп прийняв рішення щодо відставки глави Пентагону Джеймса Меттіса не порадившись ні з Конгресом, ні з Міноборони США, ні з союзниками, що наштовхує на певний висновок: рішення Трампа можуть бути імпульсивними, такими, швидко проходять, і некомпетентними.

"Трамп - не політик і ніколи ним не стане. Його діяльність на посаді президента визначається багато в чому завдяки збігу випадкових факторів. Тому ніхто не може повністю розраховувати на підтримку і сприяння Трампа", - пише Портников.

Експерт наводить як приклад той же Ізраїль, з яким він мало не клявся в дружбі, а тепер своїм рішенням про виведення військ з Сирії кидає союзника один на один з іранськими військами, які посилюються на кордоні з Ізраїлем і Сирією.

"Нам варто зробити один простий висновок: на Трампа покладатися не можна. Сьогодні він приймає одне рішення, завтра прямо протилежне. Сьогодні не зустрічається з Путіним, а завтра запросить його в Білий дім. Сьогодні цікавиться Україною, а завтра забуде, де ми знаходимося. Людина, яка не має поглядів, цілей і цінностей, не може бути надійним союзником ні для кого", - пояснив він.

Портников додав, що дуже важливо зберегти надійний діалог з Канадою і мати друзів в американському політичному істеблішменті, перш за все в Конгресі, так як Конгрес може бути для Трампа важливим стримуючим фактором.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...