Лондон може підсунути велику "свиню" кремлівській пропаганді у Європі

Телевізійні станції, що належать Росії, використовують Велику Британію в якості центру для поширення пропаганди і теорій змови по всій Європі.

Дві станції, позначені в ЄС як такі, що поширюють "змови" про "іноземних політиків", володіючи ліцензіями британського наглядового відомства Ofcom, передають програми з Росії в колишні радянські республіки, - пише The Telegraph, передають Патріоти України.

Обидва канали, Ren TV та НТВ, зареєстровані в Лондоні. Передачі викликають "серйозну стурбованість" серед союзників Великої Британії в країнах, що є сусідами з РФ. Один з дипломатів попереджає, що "кампанію з потужної дезінформації", яка проводиться цими каналами, можна порівняти із зусиллями вжитими Кремлем після фінансування бойовиків на сході України, в очевидній спробі почати хвилювання серед російськомовних меншин.

Один з каналів, як виявилося порушив правила Ofcom вісім разів за останні шість років, але продовжує працювати, використовуючи британську ліцензію. Порушення включають заклики глядачів підписати петицію, ініційовану референдум щодо зміни конституції Латвії, а також помилкове твердження про те, що ініціатива була схвалена латвійським виборчкомом. Порушенням також була трансляція в 2015 році коментарів російського політика Володимира Жириновського, який заявляв, що Росія повинна "випалити Київ напалмом".

Посол Латвії у Великій Британії Байба Браже, сказала, що відомству Ofcom необхідно "робити більше" для вирішення цих завдань, а також закликала до змін в правилах ЄС, які могли б дозволити втручатися в конфліктні ситуації місцевим регуляторам. Вони передавали "чисту пропаганду", сказала вона.

Правила Євросоюзу дозволяють мовникам транслювати свої передачі на території всіх країн-членів, навіть якщо телеканали зареєстровані тільки в одній державі. Регулятор в "країні походження", в даному випадку у Великій Британії, одноосібно відповідає за контроль за кожною зареєстрованою мовною компанією незалежно від того, де передаються програми.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...