"Луганські розбірки" можуть бути вигідні Україні, - журналіст

У разі усунення ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького, процес переговорів в Мінську втратить приблизну легітимність, чим може скористатися Україна.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив донецький журналіст Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

"Давайте не забувати, що підпис Плотницького, нехай як приватної особи, стоїть під Мінськими угодами. Якщо зараз прибрати Плотницького, то тоді ці "республіки" ніяк не прив'язані до Мінських угод, тому що хто вони такі? Там навіть посада не була вказана, а тільки Плотницкий і Захарченко - дві приватні особи, від імені яких зараз хтось їздить (в Мінськ) і веде якісь переговори та консультації. Як не буде цих осіб - весь процес, який і так нелегітимний, втратить навіть приблизну легітимність", - зазначає Гармаш.

За його словами, Росія не піде на усунення ватажків псевдореспублік, так як ситуацією зможе скористатися Україна. Тому Гармаш прогнозує, що протистояння ватажків "ЛНР" закінчиться тим, що так званому голові "МВС ЛНР" Ігорю Корнету доведеться піти.

"Цей конфлікт в Луганську ніяк не відіб'ється на ситуації для України. Це не допоможе звільнити Луганськ і не закріпить так звану ЛНР в принципі. Це їхні внутрішні перегони щурів, які до нас, в даному випадку, особливого стосунку не мають", - також зазначає журналіст.

На думку Гармаша, ситуація вплине на луганчан, яким доводиться жити в місті, де вулиці блокують військові, а людей звинувачують у шпигунстві.

"Напруга там реально є, але це ніяк нам не допоможе, якщо ми не захочемо цим скористатися. А Україна поки що ніяк не хоче цим скористатися для того, щоб звільнити свої території", - вважає він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...