Лукашенко нічого не зможе гарантувати: "Московська Білорусь означає додаткові 1084 км кордону з ворогом", - Тягнибок

Один з визначних ідеологів українського націоналізму переконував: на шляху до лідерства українці мусять якомога сильніше прив'язати до себе білоруські землі, бо "державна спільнота з Білоруссю – це питання життя для України".

Про це у своєму блозі пише Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, передають Патріоти України.

"Хто володіє Кримом – той володіє Чорним морем. А хто володіє Чорним морем – той приречений стати лідером всього Чорноморського регіону. Про це ще на початку ХХ століття писав один з визначних ідеологів українського націоналізму Юрій Липа.

Водночас Липа переконував: на шляху до лідерства українці мусять якомога сильніше прив'язати до себе білоруські землі, бо "державна спільнота з Білоруссю – це питання життя для України". На думку націоналіста, Білорусь мала стати "шоломом України", що берегтиме її від північної експансії.

Крим московити вже відібрали. Наступною може бути Білорусь: прем'єр-міністр Московії Дмитро Медведєв уже створив робочу групу з інтеграції РФ і Білорусі.

І це насправді "питання життя для України": московська Білорусь означає додаткові 1084 км кордону з ворогом, повний кремлівський контроль північного заходу, півночі, північного сходу, сходу й південного сходу України. Додайте сюди ще фактично захоплене московитами Азовське море, підконтрольне Москві Придністров'я та промосковські настрої деяких наших сусідів на Заході. Виходить, що "інтеграція" Білорусі в РФ фактично означає взяття України в кільце.

Добре, якщо білоруський народ захистить свою незалежність. А якщо ні? У будь-якому випадку мусимо бути готові до найгіршого розвитку подій вже сьогодні. Мусимо негайно укріплювати кордон по всьому периметру України, передусім – на півночі. Мусимо залучати до цього наших партнерів із Заходу та країни Балтії, які також можуть стати наступними жертвами московитів. Разом з ними можемо створити щось на кшталт "центру оборони суверенітету Республіки Білорусь" – спільно підживлювати антимосковський спротив усередині цієї держави.

Не можна допустити повторення трагічних подій 2014 року, коли кордон фактично був оголеним, а ворога зупиняли добровольці. Маємо вже сьогодні враховувати цей наш гіркий досвід і поки є час, подбати про те, аби чергова імовірна агресія Кремля знову не застала українців зненацька."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...