Луценко розповів про звірства бойовиків Безлера на Донбасі

На так званих допитах полоненим прострілювали ноги з вогнепальної зброї, ламали кістки молотками, їх душили, знімали скальп зі шкіри голови, кастрували, використовували електричний струм, розпечені паяльники, застосовували й інші жахливі методи тортур.

Ігор Безлер

Генеральний прокурор Юрій Луценко, який заявив про необхідність заочного судового процесу над одним з колишніх ватажків «ДНР» Ігорем Безлером, ознайомив народних депутатів комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності з тими фактами звірств, які творили бойовики Безлера на Донбасі, передають Патріоти України.

За словами Луценка, справа цього терориста складається з 20 томів, в яких задокументовано факти тортур і знущань над бійцями ЗСУ, працівниками правоохоронних органів і цивільними особами.
Слідством встановлено, що в Горлівці (Донецька область), де Безлер відчував себе господарем, ватажок бойовиків влаштовував справжні катівні. Полонені перебували в непридатних для цього приміщеннях, отримували обмежену кількість їжі і води. Були позбавлені можливості для нормального відправлення фізіологічних потреб і отримання медичної допомоги.
На так званих допитах полоненим прострілювали ноги з вогнепальної зброї, ламали кістки молотками, їх душили, знімали скальп зі шкіри голови, кастрували, використовували електричний струм, розпечені паяльники, застосовували й інші жахливі методи тортур.
Луценко навів приклад одного з потерпілих, який був очевидцем розстрілу бойовиками під командуванням Безлера більше 30-ти полонених у дворі Горлівського міськвідділу внутрішніх справ. Підлеглі Безлера бойовики чеченської національності щовечора будували полонених і розстрілювали кожного п'ятого. Полонених заставляли під загрозою розстрілу ходити по замінованому полю, в результаті чого на мінах загинули десятки людей. Вони підвішували полонених і заживо знімали з них шкіру, змушуючи при цьому інших полонених за цим всім спостерігати, потім розчленовувати і упаковувати в поліетиленові мішки тіла закатованих людей.

«Я абсолютно впевнений, що і ця справа також має бути передана як можна швидше в суд. Для того, щоб і Україна, і світ знали, за що і проти кого йде війна. Аналогічних справ є десятки», - сказав генпрокурор.

Луценко зазначив, що 15 січня цього року складено повідомлення про підозру громадянину РФ Ігорю Безлеру в скоєнні злочинів, передбачених статтями 146, 437, 438. «Це все - військові злочини. У той же день повідомлення про підозру разом з повістками про виклик направлено Безлеру міжнародною кур'єрською службою. Також повістки Безлеру, відповідно до закону, опубліковані на сайті ГПУ», - уточнив генпрокурор, відзначивши, що в разі прийняття Радою відповідного рішення, генпрокуратура може завершити в короткі терміни це провадження і передати його в суд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...