Луценко заявив про конфіскацію з рахунків "сім'ї" Януковича 1,7 мільярда доларів

Відколи в Україні набув чинності закон про спецконфіскацію коштів, вкрадених корупційними шляхами, з рахунків екс-президента-втікача Віктора Януковича та його "сім'ї" конфіскували 1,7 млрд доларів США - 1,5 млрд доларів раніше і 200 млн доларів днями.

Юрій Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що Януковичу не вдасться повернути ці гроші через європейські суди, адже діяли в рамках чинного законодавства, відповідно до рішень судів. Про це Луценко сказав в прямому ефірі програми ТСН.Тиждень, передають Патріоти України.

"Повідомлю дві ключові цифри. Перше – за оцінкою наукової експертизи, офіційно проведеної Академією наук України, збитки, нанесені режимом Януковича Українській державі, сягають 40 мільярдів доларів США. Це – один річний бюджет держави. Тому не дивно – друга цифра – в перший день прем'єр-міністра Яценюка, який заступив на цю посаду після Майдану, в державному казначействі була сума, менша 10 тисяч доларів США. На все – на пенсії, на медицину, на дороги, на війну. 10 тисяч доларів! Тому 1,5 мільярда доларів, які ми могли в порядку спеціальної конфіскації повернути до державного бюджету, є лише частиною із розграбованого організованим злочинним угрупуванням Януковича. Ці кошти повертаються згідно із законом, згідно із рішеннями суду і вони викликають питання лише у тих, хто раніше працював у відомствах Курченка та Клименка. А тепер себе називають громадськими активістами і кричать про якісь можливі повернення. Повторюю, Янукович так багато вкрав в українського народу, він так пограбував цю країну, що ні про які повернення цих коштів не може говорити будь-яка притомна людина. Ми все зробили за законом і за законними рішеннями суду, які набрали законної чинності", - сказав Луценко.

Конфісковані гроші спрямують на різні програми та потреби.

"Ці кошти – це не просто повернення до держбюджету. Ці кошти вже розподілені Верховною Радою України і вже працюють – на армію (для закупівлі протитанкових систем), будуються дороги, планується модернізувати 1700 сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, ввести систему відбитків пальців на українсько-російському кордоні і багато-багато інших потрібних речей", - зазначив Луценко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...