Лише одна з областей України оголосила жалобу за вбитими у Керчі

У п'ятницю, 19 жовтня, в Тернопільській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю українців в окупованій Керчі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Тернопільської ОДА, передають Патріоти України.

"Те, що сталося у Керчі в середу, 17 жовтня, важко осягнути здоровим глуздом: 18-річний хлопець влаштував теракт і розстріляв у місцевому політехнічному коледжі своїх однолітків, а також заклав вибуховий пристрій, який призвів до десятків смертей. Серед загиблих та постраждалих - студенти та працівники закладу. Ця трагедія не може залишати байдужими та не може не викликати реакції, адже потерпіли українці, їхні рідні та близькі. У зв`язку з цим на Тернопільщині відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Степана Барни 19 жовтня оголошено Днем жалоби", - сказано в повідомленні.

На знак скорботи буде приспущено Державний прапор України з чорною стрічкою. Також буде обмежено проведення розважально-концертних заходів на території області.

"Це трагедія всього українського народу, адже лихо сталося з нашими співгромадянами, які в Криму перебувають під тимчасовою окупацією північного сусіда-агресора. Коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося - це біда. Саме тому зі свого боку українська сторона зробить усе можливе, аби максимально допомогти постраждалим. Бо немає чужих дітей. А ці діти, які постраждали, - народилися на території України", - каже голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Підтримка наших співгромадян, за його словами, стосується не тільки тих, хто сьогодні мешкає на території тимчасово окупованого Криму, а й Донбасу.

"На жаль, через нездорові амбіції Кремля, страждають невинні люди, прості українці. З нашого боку ми маємо зробити все можливе, щоб вони отримували допомогу, підтримку та сприяння на території України. Адже трагедія, що сталася в Керчі, змушує насторожуватися, позаяк наводить на асоціації з подібними злочинами Кремля проти своїх громадян у Росії. Це коли ФСБ підривали житлові будинки у Волгодонську, коли спецслужби за наказом Путіна потруїли газом заручників у концертному залі "Норд-Ост", коли при штурмі школи повбивали дітей у Беслані лиш для того, щоб у такий злочинний спосіб залякати та згуртувати націю. Тому знову червона нитка дуже може тягнутися до Кремля, який прагне дестабілізувати ситуацію і загострити конфлікт з Україною", - переконаний Степан Барна.

У цьому випадку, зауважує він, - це сигнал для українських спецслужб, які мають спрацювати на випередження, щоб подібне не повторилося на підконтрольних Україні територіях.

"Не сумніваюся у професійності наших спецслужб, тому що вони неодноразово це підтверджували. Тому сподіваюся, що вони контролюватимуть ситуацію та дбатимуть про безпеку наших громадян та нашої держави", - акцентує голова обласної державної адміністрації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...