Дослідники вважають, що природні сполуки в шоколаді – флавоноїди – підвищують стан здоров'я крові та допомагають зменшити запалення.
Утім, якщо їсти багато шоколаду, жир та цукор у ньому принесе більше шкоди, аніж користі. Наприклад, у тих, хто їсть шоколад щодня, ризик розвитку серцевої недостатності навпаки збільшується на 17%.
"Флавоноїди можуть збільшити рівень оксид азоту в організмі (газу, який розширює кровоносні судини та покращує кровообіг). Однак шоколад може містити високий рівень насичених жирів. Тому рекомендується помірне споживання", – каже учений з медичної школи Нью-Йорка Чаакрит Кріттанаун.
Він вважає, що темний шоколад є найкориснішим, оскільки він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.
Але щоб розробити певні рекомендації, вченим доведеться провести клінічне дослідження, щоб порівняти стан здоров'я групи людей, які вживають чорний шоколад, та групу людей, яка їсть нечорний шоколад.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...