Дослідники вважають, що природні сполуки в шоколаді – флавоноїди – підвищують стан здоров'я крові та допомагають зменшити запалення.
Утім, якщо їсти багато шоколаду, жир та цукор у ньому принесе більше шкоди, аніж користі. Наприклад, у тих, хто їсть шоколад щодня, ризик розвитку серцевої недостатності навпаки збільшується на 17%.
"Флавоноїди можуть збільшити рівень оксид азоту в організмі (газу, який розширює кровоносні судини та покращує кровообіг). Однак шоколад може містити високий рівень насичених жирів. Тому рекомендується помірне споживання", – каже учений з медичної школи Нью-Йорка Чаакрит Кріттанаун.
Він вважає, що темний шоколад є найкориснішим, оскільки він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.
Але щоб розробити певні рекомендації, вченим доведеться провести клінічне дослідження, щоб порівняти стан здоров'я групи людей, які вживають чорний шоколад, та групу людей, яка їсть нечорний шоколад.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...