"Магас-майдан 2": КС Інгушетії скасував угоду про кордон з Чечнею

Угоду про поділ території між Чечнею і Інгушетією підписали 26 вересня, а 4 жовтня його затвердив інгуський парламент. Після цього в Інгушетії почалися масові акції протесту.

Конституційний суд Інгушетії (Росія) визнав не відповідаючим Конституції республіки закон, який затвердив угоду про кордон з Чечнею, повідомляється на сайті суду, передають Патріоти України.

Суд постановив, що закон про встановлення кордону між Інгушетією та Чечнею суперечить трьом статтям Конституції про те, що вся влада в Інгушетії належить народу, держава повинна зберігати територіальну цілісність республіки, а зміна меж допускається з урахуванням думки населення.
Оскільки угода про кордони з Чечнею було затверджено без референдуму, прийнятий документ «не породжує правових наслідків» для органів влади, організацій і громадян Інгушетії, додали в суді.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...