"Магас Майдан", або Як проходять протести на російському Кавказі (фото)

У російській республіці Інгушетії проходять протестні акції проти передачі частини території сусідній Чечні.

У соцмережах відзначають, що сьогоднішні події на Кавказі в корені відрізняються від інших "протестів" в РФ, на які українці давно вже дивляться скептично. Так, блогер Макс Михайленко порівняв акції в Інгушетії з українським Евромайданом, передають Патріоти України.

"В Ингушетии натуральный наш евромайдан. 30 тысяч было сегодня, оборона как надо выстраивается, политиков таки немного помяли. Кормят люди демонстрантов. Красивые ингушские девушки из Европ присылают селфи с лозунгами, айя) Кремль перепуганно помалкивает - публично. За кулисами идет некий движ, конечно. И ранее подозревая об этом, а ныне зная точно, московское гестапо понимает, что это не хомячки с белыми шариками, обписывающие штаны от собственной смелости, а настоящие батыры, легко ломающие шею "полиции". Это очень мило. Ингушетия, кстати, с точки зрения ислама далека от фундаментализма", - пише Михайленко.

Як уже повідомлялося, інгуський ОМОН відмовився виконувати накази влади і не пропустив в Магас Росгвардію. Также в мережі з'явилися фото, на яких показано, як силовики роблять ранкову молитву (намаз) разом з протестуючими.На інгушської "майдані" організували польову кухню. Для літніх людей принесли стільці з найближчих будинків.Федеральні пропагандистські ЗМІ або не висвітлюють події в Інгушетії, або сильно занижують кількість учасників протесту. Так, прокремлівські видання написали про "декілька дестяків" або "сотень" учасників акцій, однак на фото з місця подій видно, що їх набагато більше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...