"Маємо проблеми": "Чисельність українців невпинно скорочується", - Держстат

За станом на 1 лютого чисельність населення в Україні становить 42 мільйона 122 тисячі 657 осіб.

За січень 2019 року українців стало менше на 30 500 чоловік. Це істотно перевищує скорочення чисельності українських громадян в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, передають Патріоти України з посиланням на Держстат.

Крім того, в Україні залишається істотним перевищення числа померлих над числом новонароджених: на 100 померлих припадає 45 новонароджених.

У Держстаті уточнили, що дані наведено без урахування тимчасово окупованій території Криму і міста Севастополя і частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Додамо, що за станом на 1 грудня 2018 року, загальна чисельність населення України становила 42 мільйони 177 тисяч 579 осіб. Цей показник на 208 тисяч був нижче аналогічного періоду в 2017 році. Крім того, в Держстаті відзначили, що в країні зберігаються проблеми з природним приростом населення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...