"Маніпуляція і брехня", - Супрун про висловлювання свого заступника стосовно онкохворих

Очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала ситуацію навколо скандального уривку із відповіді заступника Олександра Лінчевського у Рахунковій палаті 15 травня.

Уляна Супрун

"Це рак! Вони всі помруть", – цю фразу почали поширювати у ЗМІ після того, як голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець оприлюднила неповну стенограму із засідання, передають Патріоти України.

На ньому обговорювали звіт щодо ефективності програми лікування за кордоном важкохворих українців. Зокрема, під час засідання Рахункова палата звинуватила МОЗ у неефективному використанні державних коштів у цій програмі через те, що 25% україців, які лікуються за нею, врешті помирають.

"Історія зі звітом Рахункової палати по програмі "Лікування громадян України за кордоном" та Олександром Лінчевським колись увійде в підручники, як прекрасний приклад інформаційної атаки з використанням маніпуляцій та брехні", – написала Супрун.

За її словами, вважати програму неефективною через те, що важкохворі не змогли повністю одужати, прожили рік, два, п’ять після операції, неправильно. "Думаю ніхто б не назвав неефективним використанням коштів шанс на одужання хворої людини. І так сказав Олександр Лінчевський, якщо читати не вирвані з контексту фрази, а повну стенограму. Зокрема, щоб почути контекст, в якому прозвучала доповідь Олександра", – зазначила Супрун.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...