Марчук розповів про грубість росіян на переговорах у Мінську

Представники Росії на переговорах у Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі заперечують навіть явні докази участі кадрових військових РФ у бойових діях на окупованих територіях.

Євген Марчук

Про це представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу Євген Марчук заявив в ефірі програми "Бацман Live", передають Патріоти України.

"Коли я висуваю російській стороні і ОБСЄ фотографії та біографії військових керівників російської армії з усіма координатами, позивними, даними про те, де він був 30-го числа під час розвантаження військової техніки і так далі... ми це все викладаємо, а вони кажуть, що це фейк, неправда, що все вигадано. Звичайно, хочеться сказати: "та йдіть ви!" - кинути і піти", - розповів він.

За словами Марчука, російські представники вже кілька разів влаштовували демарші.

"Як мінімум двічі, це я добре пам'ятаю. Але не всі розуміють, що мінський процес - це формат міжнародних переговорів. Досить часто координатор нашої робочої групи, пан Апакан (Ертугрул Апакан, глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. - Ред.), коли розмова доходить до точки кипіння і ось-ось зірве кришку, стукає по столу і говорить: "Так, тихо! Ви берете участь у міжнародних переговорах. Я уповноважений 57 країнами, зокрема і Україною, вести ці переговори, це - акція міжнародно-правового характеру". Мовляв, закінчуйте", - навів приклад Марчук.

Зокрема, за словами українського переговірника, демарші влаштовував Ярослав Москалик, представник у політичній робочій групі.

"Це дуже добре підготовлені люди. Інформаційно вони забезпечені краще нас. Хоча це їм мало в чому допомагає", - додав Марчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...