Маршрутки бігають, і нічого: "Богдан" пояснює, як угробили його авто в ЗСУ

Корпорація “Богдан” пояснює оприлюднені в медіа проблеми з експлуатацією частини поставлених виробником до зони АТО санітарних автомобілів Богдан-2251 використанням військовими неякісного палива.

У поширеній у вівторок офіційній заяві прес-служба корпорація уточнила, що, згідно з висновками спеціальної комісії із з’ясування причин виходу з ладу близько 10% поставлених військовим санітарних Богдан-2251, автотехніка була виведена з експлуатації через поломку паливної системи внаслідок використання неякісного палива та невідповідних витратних матеріалів під час технічного обслуговування, передають Патріоти України.

Як зазначено в заяві, згідно з висновками незалежних експертів, а також експертів Хімотологічного центру Міністерства оборони, жодна з відібраних проб дизельного палива не відповідає вимогам ДСТУ.

“У пробах дизельного палива виявлено механічні домішки у вигляді твердих часток, замулений осад та воду”, – уточнила прес-служба.

Водночас поломка паливної системи зафіксована на автомобілях, на яких під час техобслуговування було здійснено заміну штатних паливних фільтрів тонкого очищення на “неоригінальні” аналоги, що спричинило подальший вихід техніки з ладу, уточнили в корпорації.

Як зазначено в заяві, закупівлю санітарної техніки у рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) здійснював військовий замовник із дотриманням усіх необхідних процедур, зокрема підтвердження формування ціни.

“Санітарний автомобіль “Богдан” був допущений до експлуатації у ЗСУ після успішних відомчих випробувань і в зоні АТО, що підтверджує заявлену якість і відповідність вимогам військових. Кожен серійний автомобіль проходить приймання з боку представника замовника”, – резюмує прес-служба.

Раніше в понеділок деякі медіа оприлюднили оцінки представника ради волонтерів при Міноборони Валентини Варави про складнощі в експлуатації та поломках частини поставлених у зону АТО санітарних Богдан-2251.

Довідка: «Богдан-2251» — санітарний автомобіль призначений для доставки поранених з лінії фронту до госпіталю. Виготовляється з 2016 року корпорацією «Богдан» в Черкасах на шасі китайського пікапа Great Wall Wingle 5.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...