Матері Клиха і Агєєва звернулися до президентів України і Росії (відео)

Матері українського політв'язня Станіслава Клиха і полоненого російського військового Віктора Агєєва записали спільне звернення до президентів Росії та України.

Світлана Агєєва і Тамара Клих / скріншот відео

Звернення було записано журналістом "Нової газети" Павлом Канигіним у Києві під час перебування в Україні Світлани Агєєвої, якій дозволили зустрітися зі своїм сином, передають Патріоти України.

Тамара Клих нагадала, що її син перебуває в російській в'язниці вже три роки і упродвож шести місяців вона нічого про нього не знає. Вона закликала лідерів Росії та України вирішити питання про звільнення полонених і зупинити війну на сході України.

"Я хочу щоб ви, Володимире Володимировиче Путін, і наша українська влада, Петро Олексійовичу Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, що у ваших силах це зробити — наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну. Війну, яка нам не потрібна — ні мамі, яка приїхала з Росії, ні мені. Я дуже хочу, щоб ми жили мирно, дружньо і були одним слов'янським народом. Але не ворогами", - сказала Тамара Клих.

Світлана Агєєва також закликала припинити війну, "яка роз'єднала наші народи". На її думку, Путін, "як розумна освічена людина, керівник держави", має владу, щоб зробити це.

"Ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка, допоможіть в нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щире прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете", - сказала Агєєва.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...