Мати убитого бойовиками 16-річного активіста Степана Чубенка благає про допомогу

Сталіна Чубенко, мати 16-річного школяра Степана Чубенка, розстріляного бойовиками бандформування Вадима Погодіна "Керч", звернулася за допомогою до органів влади і громадськості України.

Степан Чубенко

Своє звернення вона розмістила на сторінці в Facebook, передають Патріоти України:

"Я, Чубенко Сталіна В'ячеславівна, мати по-звірячому замордованого і розстріляного ополченцями бандформування "Керч" 16-річного школяра Чубенка Степана, звертаюся по допомогу до органів влади і громадськості України.

Через 10 днів спливає термін адміністративного затримання в Криму Вадима Погодіна - організатора вбивства Степана Чубенка. У міській прокуратурі Краматорська готовий пакет матеріалів, на підставі яких треба запитувати екстрадицію Погодіна в Україну, але до сих пір прокуратура Краматорська не отримала офіційного доручення від Генеральної прокуратури України, як того вимагає процедура. Відповідно і Генеральна прокуратура України досі не звернулася з питання екстрадиції Погодіна до влади Криму. Я не думаю, що Генпрокуратура свідомо розвалює роботу, проведену місцевими органами прокуратури, через що Погодін через 10 днів може опинитися на волі. Я вважаю, що проблема в тому, що в офіційному запиті ГПУ не знають, як назвати окупаційну владу Криму, до якої повинні звернутися. Але я впевнена, що це не може бути приводом для того, щоб робота, яку виконали слідчі, виявилася марною і правосуддя не перемогло.

Я вимагаю від Генпрокуратури негайно відправити доручення в Краматорськ і далі необхідні матеріали до Криму для екстрадиції Погодіна в Україну.

Якщо протягом доби необхідні дії не будуть зроблені, я буду змушена звернутися до української та зарубіжної преси та почати протестну акцію біля стін Генеральної прокуратури.

У першому документі звинувачення мого сина з боку вбивць, а другий документ підтверджує його відсутність на території України.

Прошу максимального поширення цієї інформації."

Погодін звинувачується в низці важких злочинів: тортури українських полонених і вбивство 16-річного футболіста з Краматорська Степана Чубенка. Влітку 2014 бойовики Погодіна зсадили хлопця з поїзда за стрічку кольору українського прапора і катували. За наказом Погодіна, його підлеглі Михайло Сухомлинов і Юрій Москальов вивезли хлопчика в село під Донецьком, і там Погодін наказав убити юнака - стріляли в Степана сам Погодін і Сухомлинов. Після скоєних на Донбасі злочинів Погодін втік до Криму, де і був затриманий за запитом Інтерполу.

8 травня 2016 року Степан Чубенко удостоєний волонтерської народної нагороди - "Народний герой України. 28 червня 2017 Президент України Петро Порошенко нагородив Чубенка орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...