МАУ заборгували Україні 400 млн гривень, - міністр інфраструктури

Омелян порадив керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати боргу в держбюджет.

Фото: Володимир Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) заборгувала державному бюджету 400 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати в державний бюджет 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту "Дніпро", авіакомпанії "Дніпроавіа" та багатьох інших питаннях", - наводить слова міністра прес-служба міністерства.

Омелян також заявив, що судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань - це втручання в домовленістю іншої авіакомпанії з аеропортами, і що вони необґрунтовані та безпідставні. За його словами, процедура виклику за позовами, в тому числі, заявленим до Ryanair, триватиме більше шести місяців.

"До вступу в силу будь-яких рішень діє презумпція дійсності договорів. Договори дійсні станом на сьогодні і до вступу потенційних рішень судів в силу, що малоймовірно в цьому році. За такою ж логікою всі договори МАУ можуть визнаватися недійсними. Мабуть, міністерству варто подумати над таким зустрічним позовом і позбавити авіакомпанію того привілейованого становища, яке має ця компанія в аеропорту "Бориспіль", - зазначив глава відомства.

Міністр уточнив, що один з позовів суд повернув без відкриття провадження у справі. Інший призначено до розгляду на 18 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МАУ відправила ряд судових позовів проти Міністерство інфраструктури України з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...