Медреформа в Україні: Що буде, якщо не підписати договір з лікарем

З 2020 року медреформа вступить в силу повністю і тоді лікар не зобов'язаний буде надавати первинну медичну допомогу пацієнтам, які відмовляються підписати декларацію.
Декларацію з лікарем в Україні можна і не підписувати, але тоді держава не буде оплачувати роботу лікаря за обслуговування пацієнта. Однак якщо людині потрібна невідкладна допомога, лікар надасть її незалежно від того, підписав пацієнт декларацію чи ні, передають Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

З 2020 року медреформа вступить в силу повністю і тоді лікар не зобов'язаний буде надавати первинну медичну допомогу пацієнтам, які відмовляються підписати декларацію.

Крім того, лікарі первинки отримуватимуть гроші тільки за пацієнтів, з якими вони підписали декларацію. За одного пацієнта лікар отримає 370 грн на рік. Але приватні лікарі відмовляються від медреформи, хоча українці можуть підписати декларацію і з ними.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...