Медведчук зібрався засудити "Радіо Свобода"

Суд зобов'язав Нацполіцію почати кримінальне переслідування журналістів «Радіо Свобода» за порушення недоторканності приватного життя Віктора Медведчука.

Віктор Медведчук

Про це повідомили в прес-службі Громадського руху «Український вибір - Право народу», передають Патріоти України.

«Печерський районний суд м Києва 1 грудня задовольнив позов В.Медведчука щодо бездіяльності Національної поліції України - невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 9 листопада після викликають, відверто цинічних дій журналістів «Радіо Свобода», порівнянних з провокацією і мають всі кваліфікуючі ознаки злочину, передбаченого статтею 182 Кримінального кодексу України ( «порушення недоторканності приватного життя»), В. Медведчук направив до Національної поліцію України заяву про кримінальне правопорушення, а саме за фактом незаконного збирання, використання та поширення конфіденційної інформації щодо нього та членів його сім'ї », - йдеться в повідомленні.

Медведчуку довелося звернутися до суду через бездіяльність Національної поліції, яка не внесла в ЕРДР відомості про вчинення злочину, а це порушення положення ст. 214 КПК України.

«З огляду на те, що, згідно з українським законодавством, збір та поширення інформації допускаються тільки відносно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, а Віктор Медведчук такою особою не є (тобто збір та поширення конфіденційної інформації про нього можливі тільки з його згоди -статті 32 Конституції України, статті 5, 11, 21 Закону України «Про інформацію»), суд визнав неправомірним бездіяльність Національної поліції України та зобов'язав внести відомості в ЕРДР». - уточнили в прес-службі.

В «Українському виборі» вважають, що дане судове рішення має принципове значення, оскільки воно винесено в умовах безперервного інформаційного пресингу, здійснюваного журналістами «Радіо Свобода» та ряду інших радикальних сил, існуючих на американські гранти, з метою дискредитації Медведчука і зриву звільнення українських громадян, що знаходяться в ОРДО і ОРЛО, а також в Російській Федерації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...