Медична реформа: Супрун вважає, що українцям необхідно відмовитися від флюорографічних обстежень

За словами в.о. глави МОЗ, флюорографія вже застаріла і втратила свою ефективність.

Уляна Супрун

Про свою нову ідею «удосконалення» медицини в Україні виконуюча обов'язки голови МОЗ Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, передають Патріоти України.

Вона стверджує, що такий метод діагностики може визначити тільки вже розвинені форми захворювання. «На ранній стадії хвороба не призводить зміни в легенях, так що навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже. Крім того, флюорографічні обстеження нерідко обходять саме тих людей, хто найбільше ризикує захворіти - пацієнтів з незабезпечених і вразливих груп населення», - пояснила вона.

Замість цього обстеження Супрун хоче запропонувати анкетування. «У цивілізованих країнах на огляді у сімейного лікаря пацієнт заповнює анкету, де відповідає на питання, які можуть визначити можливість захворювання. Якщо лікар вважатиме за потрібне - він пропонує пацієнту здати мокротиння на аналіз. Його результати покажуть, чи є в організмі збудник хвороби вже за дві години, і пацієнт зможе почати лікування», - підкреслила вона.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...