Медики розповіли, як насправді смартфони впливають на здоров'я

Ці ґаджети давно стали невід’ємною частиною життя сучасної людини.

Однак, попри те, що вони спрощують нам життя, смартфони можуть і завдавати шкоди здоров’ю людини, передають Патріоти України.

Отож, як смартфони впливають на здоров’я людей:

Вага

Як вже було сказано, смартфони спрощують наше життя. Однак, саме через це люди менше рухаються, що й негативно вливають на вагу. Не треба зустрічатись з друзями, щоб поговорити, не треба йти до магазину – можна замовити доставку тощо.

Спина

Через постійний нахил голови вниз до смартфону може виникнути неправильне навантаження на спину, що в результаті може призвести до проблем зі спиною. Також погіршується постачання крові до мозку, що призводить до головного болю і підвищеної стомлюваності.

Зір

Випромінювання від смартфонів, а також не дуже зручний чи надто дрібний шрифт негативно впливають на зір, та в результаті можуть погіршити його функції.

Слух

Погіршити слух може не сам смартфон, а навушники, які дуже часто використовують у парі з пристроєм. Це призводить до індукованої втрати слуху — процесу, коли складно розібрати мову, особливо при наявності фонового шуму.

Сон

Світло екрана, від якого неможливо відірватися перед сном, негативно позначається на відпочинку. Це призводить до безсоння і тривожного сну. З 1991 року по 2015 рік кількість підлітків, які не досипають, зросла на 57%.

Депресія

Тут знову ж таки звинувачуємо не так сам пристрій, як соцмережі, які ми регулярно переглядаємо. Адже у віртуальному світі користувачі поширюють "ідеальні" фото, які можуть викликати депресію у інших.

Пам'ять

Смартфон використовує за нас дуже багато повсякденних функцій. Якщо раніше людина знала номери телефонів близьких і друзів напам'ять, могла продекламувати кілька віршів і назвати основні дати історії, то зараз в цьому немає необхідності. Тож в результаті погіршується пам'ять.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...