Медики вимагали "їм не заважати": У Росії на порозі лікарні померла жінка (відео)

Чергова шокуюча історія зі світу сумно знаменитої російської медицини.

Лікарня №23 Єкатеринбурга

У Єкатеринбурзі вчора, 5 червня, важкохвора жінка померла прямо на порозі Міської клінічної лікарні №23. Всередину її не пустили лікарі, а на очевидців, які вимагали надати вмираючій медичну допомогу, викликали поліцію і зажадали "не заважати їм працювати", передає прес-служба прокуратури Орджонікідзевського району міста, передають Патріоти України.

Особливо лікарям-садистам не сподобалося, що їх хамське ставлення до людей знімають на відео. Саме це і послужило безпосереднім приводом для виклику правоохоронців. Вони, до речі, примчали вже через дві хвилини, в той час, як швидка допомога, викликана очевидцями, їхала цілих 40 хвилин.
"Ми під'їхали до лікарні, побачили скупчення людей, - розповів журналістам очевидець події, житель Єкатеринбурга Артем Круглов. - Виходимо, бачимо: біля входу лежить жінка, вмирає. Запитуємо, що трапилося, очевидці кажуть, що жінці погано, а лікарі не виходять, швидка досі не приїхала. Я подзвонив у швидку, мені сказали, що виклик прийнятий, їдуть. Я пішов до лікарів розбиратися. Лікар, який сидів у відділенні, по-хамськи з нами поговорив і намагався вигнати. Я йому кажу: "У вас на порозі людина вмирає, якщо вже не померла". А він мені відповідає: "У нас тут своєї роботи вистачає". Всім було байдуже. Я був в шоці від того, що відбувається."

У підсумку медикам швидкої допомоги, яка прибула до порогу лікарні через 40 хвилин, залишилося лише констатувати смерть жінки. Її тіло ще довго лежало біля входу в медичний заклад і лякало хворих і відвідувачів - прибрати його не могли, поки не дочекалися експертів. Зараз перевіркою за цим фактом займаються прокурорські працівники.

"У вівторок, 5 червня 2018 року, близько 22:30 за місцевим часом перехожі виявили біля входу на територію Центральної міської клінічної лікарні №23 лежачу на землі жінку, - розповіли журналістам у прес-службі прокуратури Орджонікідзевського району Єкатеринбурга. - Вона була в свідомості і спілкувалася з людьми, які їй намагалися допомогти. Перехожі викликали швидку, до приїзду якої жінка вже не подавала ознак життя. При цьому приймальний покій лікарні був в декількох метрах від пацієнта. Як встановлено співробітниками прокуратури в ході первинного збору інформації, жінка дійсно в цей день відвідувала лікарню №23 для проведення медичної маніпуляції. Вона тривалий час лікувалася в зв'язку з важким онкологічним захворюванням. Після проходження медичної процедури вона вийшла з лікарні і чекала таксі навпроти входу на територію лікарні, де їй і стало гірше. За результатами перевірки за наявності підстав буде вжито заходів прокурорського реагування."

Як вдалося з'ясувати журналістам місцевих ЗМІ, померла жінка страждала раком гортані, а в лікарню приїжджала для заміни застосовуваної при такому захворюванні дихальної трубки. Фахівці вважають, що, якби кваліфікована допомога їй була надана вчасно, швидше за все, пацієнтка залишилася б жива.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...