"Механік Погодін" на три роки заблокований у херсонському порту, - представник президента в АР Крим

10 серпня у Херсонському порту виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО. Судно перевозило нафтопродукти. Приблизна вартість затриманого російського судна та його майна становить близько 7 мільйонів доларів.

Російське судно Механік Погодін, яке знаходиться в українському санкційному списку, заблоковано на три роки у порту міста Херсон, розповів заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим Ізет Гданов, передають Патріоти України.

“10 серпня актив цієї компанії, а саме судна Механік Погодін, було заблоковано на три роки у порту міста Херсон”, — зазначив Гданов.

За даними оператора судна, екіпаж Механіка Погодіна не пустив на борт портову інспекцію, яка хотіла перевірити скаргу про незадовільний стан. Гданов такі дії екіпажу назвав незаконними та додав, що моряки, “відповідно до вимог чинного законодавства, понесуть відповідальність”.

Представник президента зазначив, що інспекція спробує потрапити на судно вдруге. “Кожна країна має право та зобов’язана контролювати технічний стан судна, якщо є скарги - а там є скарги, та його екологічний стан. Це наша відповідальність як держави. Є у нас правоохоронні органи, які зобов’язані надати можливість контролюючим структурам провести контроль відповідно до їхніх повноважень. Це буде зроблено”, — запевнив Гданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...