"Мені ж на розкрутку бізнесу гроші потрібні були? А він - відмінний медійний персонаж. На мене б не дали. На нього давали охоче": Шахрай використав екс-полоненого бойовиків для власного збагачення

Колишній полонений "ЛНР" інвалід Олександр Кононов, який став знаменитим після організації на Житомирщині великої ферми і сироварні, залишився без засобів до існування і з величезним боргом.
Олександр КононовІсторію зради колишнім бізнес-партнером опублікувало видання "Зеркало недели", передають Патріоти України.

Нагадаємо, що "Сири Санича" з'явилися на голому ентузіазмі і завдяки допомозі волонтерів та небайдужих українців.

"Кози докуповувались, котилися, стадо доросло до 200 з гаком голів. Волонтери допомогли перекрити дах ферми, купити дещо з обладнання. Грант від Міжнародної організації з міграції теж виявився дуже доречним. Та й просто небайдужі люди, бачачи, як Санич на коліні піднімає господарство, допомагали чим могли - хто холодильником, хто комп'ютером, хто вакууматором", - пише видання.

Відзначається, що чоловік почав замислюватися про зелений туризм, про реабілітацію тваринами, про можливість оживити забите село, в якому живе менше десятка сімей.

Однак два тижні тому у підприємця не залишилося нічого, крім боргу в 150 тис. грн за останню покупку кіз і кредиту в 100 тис. грн, тіло якого потрібно починати виплачувати вже через три тижні.

Як виявилося бізнес-партнер Кононова, з яким він працював на довірі без підписання договорів і паперів, вирішив позбутися від "безкоштовного найманого працівника" - так він назвав колишнього друга.

"А хто вам сказав, що він мій партнер? Він найманий працівник. Я його взагалі з жалості позвав. Мені ж на розкрутку бізнесу гроші потрібні були? А він - відмінний медійний персонаж. На мене б не дали. На нього давали охоче", - пояснив свою позицію журналістам і волонтерам шахрай.

При цьому він заявив, що не платив Кононову зарплатню: "Та яка зарплата? Він з самого початку говорив, що готовий роками хрін без солі жерти, щоб бізнес підняти. У нього ж пенсія є і переселенські. Що йому ще треба?"

Таке зрадництво вкрай обурило волонтерів і близьких до Кононову людей, які хочуть покарати брехуна і допомогти заново відновити справу Олександру.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...