Мережу потішило фото наочного посібника з етикету в столичному метро

У мережі набирає популярність фото чоловіка в метро Києва, на сорочці якого написано, як правильно звертатися до незнайомих людей українською мовою.

Його опублікували на сторінці спільноти "Баба и кіт" у Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, на спині у пасажира підземки написано: "Звертайтесь до інших по-українськи: "Пане!" ,"Пані!", А не дебільно:" Мужчіна!","Женщіна!"

Оригінальний спосіб виховання суспільства оцінило багато користувачів соцмережі.

"Давайте це приймемо на законодавчому рівні, і внести в школи, садочки, держустанови як обов'язковий метод спілкування, а там і народ підтягнеться", "Щодо звернення підтримую на всі 100. Наскільки по-дебільному звучить це "Женщіна","Мущщіна"! Пам'ятаю, як вперше потрапила до Львова і почула "пані" на свою адресу, так у мене аж постава змінилася","Але як приємно, коли тобі кажуть "пані", "Але як важко дається це "пане", совок дав таке коріння!", - пишуть у коментарях.Разом з тим, підписники звернули увагу на помилку в заклику чоловіка, зазначивши, що правильно казати "українською", а не "по-українськи".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...