Мертвим нічого боятися: Мережу вразило, як в Карпатах переправляють на кладовище покійників (відео)

У селі Пістинь труни з села до церкви переправляють через канатну переправу.

Інформація про це з'явилася на сторінці «Голосу Америки» в мережі Facebook, передають Патріоти України.

На одній стороні гірської річки - церква і цвинтар, на інший - більшість житлових будинків. Річка широка, а місток - вузенький. Тому селянам було важко переносити труни через міст. Отже, спорудили канатну переправу спеціально для транспортування трун.

"Дуже важко переносити було, дорога дуже погана, важко нести ... І ми придумали таку переправу, щоб полегшити транспортування трун", - каже місцевий житель.

Священик храму в цьому селі розповідає легенду, яка пояснює причину побудови церкви на іншому березі річки, до якого селянам незручно добиратися. За його словами, в давнину під час будівництва, матеріали з дерева самостійно перемістилися на місце, де зараз розташована церква. Місцеві жителі вважають, що сталося диво, і вирішили будувати саме там.

"Мертвому нічого боятися, можна їхати", - міркує місцевий чоловік на завершення розмови про безпеку даного виду транспортування.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...